Kapcsolataink más szervezetekkel

Egyesületünk a következő szervezetekkel, egyesületekkel kötött együttműködési szerződést: Földeáki Népművészeti és Hagyományőrző Egyesület, Gyantár Zenekar (Szeged), Napsugaras Egyesület (Szeged), Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség;

Határon túl: Aracs 95 Polgárok Egyesülete (Törökbecse, Szerbia), Losonczy István Hagyományőrző és Sport Egyesület (Temesvár, Románia), Népművészeti Egyesület Marosvásárhely (Románia), Zengő Egyesület (Csíkszereda, Románia).

A Regnum Fest Hagyományőrző fesztivál a COVID miatt elmaradt. A fesztivál szellemi atyja, Nagy Géza, egyesületünk alapító tagjával Oláh Nórával dolgozta ki a Regnum Fest virtuális térbe való költöztetésének tervét, mely végül egy olyan magas színvonalú filmmé nőtte ki magát, mely felkerült az amerikai „Heritage” kulturális-ismeretterjesztő streaming oldal kínálatába is (https://heritagetac.org/)!

A Regnum Fest dokumentumfilmben egyesületünk is jelentős szerephez jutott, hiszen a filmet nyitó lángoló agancsú csodaszarvast és a filmen végigvonuló riporteri tevékenységet is Oláh Nóra, egyesületi tagként, jelenítette meg.

Kézműves és lovas bemutatóink

  • Biskupin (Lengyelország) Hagyományőrző Fesztivál
  • Wolin (Lengyelország) Wolin Fesztivál
  • Pataki Csörte (Abaújvár)
  • RegnumFest Hagyományőrző, Összművészeti Fesztivál és Program (Abaújvár) – Foedus Orientalis Kulturális Egyesület meghívására
  • Emese Park
  • Ópusztaszer
  • Ősök napja (Bajsa, Délvidék)

Önkéntesek fogadása

2017 óta fogadunk a Kárpát-medencéből és a világ többi részéből önkénteseket a Kék tanyára tanulni, közösséget alkotni. A Wwoof és Workaway rendszeréből folyamatosan áramolnak diákok a birtokra. Az USA-ból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Csehországból, Erdélyből, Felvidékről, Budapestről, de Skócia és Bretagne kis falvaiból és még sok más helyről is megfordultak a Kék Tanyán. Jelenleg a szürkemarhákról itt készült kép a nyitóoldala a magyarországi Wwoof honlapjának. Több mint húsz önkéntes csapat járt a tanyákon, alkalmanként akár öten-heten is jelen voltak egyszerre.